Tornado lanceert haar nieuwste innovatie – Torus

Het toonaangevende bedrijf in afrasteringen in het VK, Tornado, lanceerde haar nieuwste innovatie, TORUS, op de Royal Cornwall Show van dit jaar (Juni 2013).

Bij Torus worden zeer geavanceerde technieken toegepast in het ontwerp van afrasteringen wat gepaard gaat met substantiële investeringen in machines en het creëren van veel banen bij alle drie Tornado vestigingen.

Bij het nieuwe product gaat hetom zowel horizontale als verticale draden die met elkaar worden verbonden met een gelaagde knoop met hoge treksterkte die weerstand levert in vier richtingen. Met maaswijdtes van slechts 50 mm x 50 mm kan het product worden toegepast in de landbouw, bosbouw en ruitersport.

Bij de lancering van het nieuwe product merkte Tornado’s managing director, Kenny Campbell, het volgende op: ‘Sinds de zeventiger jaren, toen we afrasteringen van draad met een hoge treksterkte in het VK introduceerden, zijn wij innovatieleider in de sector. En ons nieuwe Torus ontwerp gaat nog weer een stap verder. Naast het feit dat hetongelooflijk sterk is, is de Torus knoop klein en onopvallend en creëert de kleine maaswijdte een hele serie aan nieuwe productmogelijkheden.

Het resultaat – een esthetisch prettig ogende afrastering die ongelooflijk sterk is. Het is een fantastische toevoeging aan onze reeks producten.

‘Het is echt een groot eerbewijs aan elke hardwerkende en de deskundige werknemer van Tornado: terwijl de economie op de nullijn qua groei zit, is Tornado zo sterk dat het nieuwe banen kan creëren en door kan gaan met het maken van investeringen in nieuwe producten zoals Torus’.

Zoals met alle Tornado producten, wordt Torus onderworpen aan niet minder dan 16 zware testen en keuringen en volgens BS EN 10223 standaarden geproduceerd teneinde de hoogste kwaliteit te garanderen.

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met iemand van ons verkoopteam , telefoon 01789 778766 of stuur een e-mail bericht naar sales@tornadowire.co.uk.