Tornado haalt contract met Forestry Commission binnen

De grootste landbeheerder van het VK, de Forestry Commission (FC), heeft met Tornado Wire een contract afgesloten voor de komende vier jaar voor de levering van alle metalen afrasteringen en toebehoren voor Engeland en Schotland.

Het FC, een overheidsdienst verantwoordelijk voor de bescherming en uitbreiding van bossen in Groot-Brittannië, werkt al jaren succesvol samen met Tornado.

PIC_0068

Tornado heeft samen met de FC de nieuwe specificaties voor afrasteringen opgesteld om zo te kunnen voldoen aan hun specifieke eisen om de efficiency en de effectiviteit te verhogen.

FC plant ieder jaar in totaal 24 miljoen bomen aan om nieuw bos te creëren en gekapte bomen te vervangen. Sommige aanplanten helpen om de zwaar beschadigde industriële landschappen zoals voormalige mijngebieden te regenereren en bossen dichter bij stadsgebieden te brengen. FC oogst elk jaar op een duurzame wijze bijna 5 miljoen ton hout uit de publieke bossen van Groot-Brittannië. Dat is circa 40% van de totale nationale productie of 300 vrachtwagens per dag.

Dit vermindert de afhankelijkheid van importhout en levert laag CO2 materiaal op voor de nationale houtverwerkende industrie en voor de brandstof en energie sector. De inkomsten uit hout dekken de kosten van het beheer van de bossen die de FC verzorgt en onderhoudt.

Malcolm Blackford, sales manager van Tornado zei: ‘Tornado is zeer goed uitgerust om aan de eisen van klanten zoals de Forestry Commission te voldoen. Met een productiefabriek in Cumbrië en een distributiedepot in Schotland kan Tornado niet alleen haar diensten verlenen aan centraal gelegen Forestry Commision depots, maar ook aandepots in verafgelegen gebieden’.

Hij voegde eraan toe: ‘We zijn heel blij dat we het contract met de Forestry Commission hebben gekregen en we verheugen ons erop dat Tornado oplossingen voor afrasteringen kan blijven leveren voor het beheer van bossen in heel Engeland in Schotland’.