Afrastering tegen wilde zwijnen

  • Wilde zwijnen

Afrastering tegen wilde zwijnen

In heel Europa is de populatie wilde zwijnen de laatste decennia fors toegenomen. Gevolg daarvan is dat ze nu in meerdere opzichten een probleem vormen: gewasbeschadiging, toenemende spanning tussen landbouwers en jagers en verkeersongelukken. Tornado afrasteringen tegen wilde zwijnen beheersen en reguleren de trek van wilde zwijnen op het platteland en in stedelijke gebieden. Bovendien zorgt het ervoor dat nuttig vee en gewassen beschermd worden en dat er minder ongevallen plaatsvinden op wegen en spoorbanen. Verder is van wilde zwijnen bekend dat ze ziekten als varkenspest en TB overbrengen en zo aanzienlijke schade aan de landbouw toebrengen

Een permanente afrastering tegen wilde zwijnen

Tornado High Tensile afrastering tegen wilde zwijnen vormt een permanent hek met een maximum niveau aan bescherming en een minimum aan onderhoud. Hoewel een elektrische afrastering alleen niet afdoende is tegen wilde zwijnen, kan hij wel worden gebruikt als aanvulling op een gaasafrastering als hij wordt voorzien van een hittedraad als afschrikking tegen graven en duwen.

Voorkomt dat wilde zwijnen onder afrastering doorgraven

Wilde zwijnen zijn zeer bedreven in het graven en daarom moet ten minste 400 mm van de afrastering worden ingegraven in de grond om te voorkomen dat de dieren onder de afrastering doorgraven.

Product keuze

Product specificaties Gebruikt voor:
R20/190/8 voor afrasteringen voor wilde zwijnen houderijen; met een totale hoogte van 1,50 meter en een stuk van 40 cm dat wordt ingegraven en voorzien van elektrische bedrading.
R17/160/8 om wilde zwijnen uit landbouwgewassen te weren, met 40 cm ingegraven.

Waarom Tornado?

Tornado High Tensile (draad met hoge treksterkte) is de beste blijvende oplossing voor het beschermen van gewassen en wegen tegen wilde zwijnen.

De sterke Torus knoop zorgt samen de kleine maaswijdte voor een sterke afrastering tegen wilde zwijnen

Duidelijk bewezen kwaliteit van de nummer 1 producent van het VK

40 jaar ervaring met de levering van doeltreffende hekwerkoplossingen

Extra informatie

Not sure which fence to choose? Call our expert helpline +44 (0) 1789 778766
EnglishIrelandFrenchGermanRussia