Vee en schapen afrastering (hoge treksterkte)

  • Hoge treksterkte vee afrastering

Vee afrastering (hoge treksterkte)

Boeren weten heel goed dat voor een effectief graslandbeheereen sterke en betrouwbare afrastering nodig is die tientallen jaren meegaat. Moderne afrasteringssystemen maken gebruik van draad met een hoge treksterkte dat strakker kan worden gespannen dan zacht staal. Gebruik van dit type draad heeft veel voordelen waaronder:

- De draad rekt niet hij opnieuw moet worden opgespannen
- Er is de helft minder palen nodig
- Het is sneller te plaatsen

Is een afrastering met hoge treksterkte moeilijk te plaatsen?

Hoewel het plaatsen van dit type afrastering zeker andere technieken vereist dan een afrastering van zacht staal, is het niet moeilijker. Veel boerenbedrijven beschikken tegenwoordig over een installatie voor het in de grond drijven van spanpalen tot de gewenste diepte. Bij gebruik van de juiste techniek is het buigen en afbinden een eenvoudige handeling.

Vee afrastering met weinig onderhoud

Het totaal aantal mensen dat in de landbouw werkt is sinds de zeventiger jaren gehalveerd wat inhoudt dat er minder tijd is voor regelmatig onderhoud zoals het opspannen van afrasteringen. Tornado High Tensile Fencing blijft strak en rekt niet uit zoals zacht staal zodat u in ieder geval één ding minder hoeft te doen.

Is een afrastering van draad met hoge treksterkte niet duur?

Het is een algemeen misverstand dat een afrastering van zacht staal minder kost dan een van draad met hoge treksterkte. Rollen gaas met hoge treksterkte mogen weliswaar duurder zijn, maar dit wordt meer dan goedgemaakt door het feit dat er minder palen nodig zijn.

Hoewel HT8/80/15 het meest wordt gebruikt voor vee afrasteringen, leveren wij daarnaast nog een veelheid aan andere materialen geschikt voor verschillende soorten vee en toepassingen. Neemt u contactop met één van onze afrasteringsdeskundigen die voor u klaar staan voor het geven van deskundig advies.

Waarom Tornado?

Tornado High Tensile Net is de beste, blijvende oplossing voor graslandbeheer

40 jaar ervaring met de levering van doeltreffende hekwerk oplossingen

Een uitgebreid netwerk van verkooppunten staat garant voor directe leverbaarheid

Duidelijk bewezen kwaliteit van de nummer 1 producent van het VK

Extra informatie

Not sure which fence to choose? Call our expert helpline +44 (0) 1789 778766
EnglishIrelandFrenchGermanRussia