Afrastering voor hertenboerderij

  • Afrastering voor herten

Afrastering voor herten

Overal in Europa is Tornado draad al meer dan 40 jaar de eerste keus van hertenhouders. Wij begrijpen dat voor de hertenhouders de bescherming van hun dieren van het hoogste belang is. Tornado Hertenafrastering, gemaakt van staal met een hoge treksterkte, biedt ongekende sterkte, zekerheid en een totaalbescherming tegen roofdieren en andere gevaren die van buiten kunnen komen.

Welke hertensoorten moeten binnen afrasteringen worden gehouden?

Hoewel het een vrij nieuwe bedrijfstak is, wordt het houden van herten met een getelde populatie van meer dan 300.000 dieren voor heel Europa (Census 2010) steeds populairder. Het merendeel van de gehouden dieren is damhert of edelhert. Onze afrasteringen zijn geschikt om beide soorten in te scharen en worden door de boeren in heel Europa als zeer betrouwbaar ervaren.

Omheining van de buitenrand, de veldafscheidingen en de drijfpaden

Bij de keuze van de afrastering moet aandacht worden besteed aan de verschillende vereisten. Voor de buitenomheining is het van belang om uitbreken van het vee te voorkomen; de afrastering langs de drijfpaden moet tegen een grotere druk kunnen. De eisen aan de binnenomheiningen kunnen weer minder streng zijn en zodoende in bepaalde gevallen de kosten drukken.

Product keuze

Product specificaties Gebruikt voor:
T17/190/8 Drijfpaden - bestaande uit één stuk verticale draden met een korte onderlinge afstand van 8 cm. Jute gaas wordt vaak aangebracht om de afrastering beter zichtbaar voor de herten te maken en om ze te kalmeren voordat het vee wordt benaderd.
T17/190/15 Buitenafrastering - de buitenafrastering speelt een multifunctionele rol in de zin dat hij niet alleen het vee veilig moet binnenhouden, maar ook andere dieren buiten moet houden.
T13/190/22 Binnenomheiningen - Hoewel 1,5 meter hoogte voldoende is voor afrasteringen tussen de percelen, wordt algemeen aanbevolen 1,90 meter aan te houden. Deze hoogte komt overeen met die van het gaas van de buitenafrastering en de drijfpaden en sluit aan bij de standaard hekken voor herten.

Waarom Tornado?

Hoge treksterkte draad van Tornado geeft de beste, blijvende oplossing voor het houden van herten

Sterke Titan knoop

40 jaar ervaring met de levering van doeltreffende hekwerkoplossingen

Duidelijk bewezen kwaliteit van de nummer 1 producent van het VK

Extra informatie

Not sure which fence to choose? Call our expert helpline +44 (0) 1789 778766
EnglishIrelandFrenchGermanRussia