Bosafrastering tegen herten

  • Bosbouw Herten

Bosafrastering tegen herten

Er leven vandaag de dag zes soorten herten in het wild in Groot-Brittannië (ree, damhert, edelhert, Chinees waterhert en Muntjak of blafhert) waarvan de totale populatie op twee miljoen wordt geschat. Te veel herten in een bepaalde streek kan leiden tot beschadiging van bomen, bosflora en habitats voor ander wild. Tornado, met zijn totaalpakket van vernieuwende afrastering tegen herten, is al jarenlang de eerste keus van bosbeheerders die hun waardevolle bosbestanden willen beschermen en behouden.

Welke soorten hert houdt u buiten?

Het soort hert dat u buiten uw terrein wilt houden is een van de belangrijkste factoren voor het bepalen van de afrastering. Elke soort gedraagt zich namelijk weer anders als heteen afrastering nadert en zal proberen om óf over de afrastering te springen óf er tegenaan te duwen. Een stalen afrastering van hoge treksterkte van Tornado is daarom een steviger oplossing dan plastic netten en daarnaast meer rendabel qua kosten dan een van afzonderlijke houten palen.

Hoe lang moet de afrastering tegen herten meegaan?

Nieuwe hakhoutscheuten groeien binnen 3-4 jaar tot een hoogte waar herten niet meer bij kunnen en voor dit type bos kan een lichter soort gaas worden gebruikt. Waar een meer permanente bescherming nodig is, kan beter de 2,5 mm draaddikte uit ons High Tensile assortiment worden gebruikt.

Product keuze

Product Specificatie Gebruiken voor:
HT8/80/15 Ondergaas met daar bovenop LHT8/90/22: dit type afrastering wordt meestal gebruikt als vanwegewegens toegankelijkheid en terreinomstandigheden het plaatsen van een uit twee delen bestaand systeem gemakkelijker is.
LHT13/190/15 Afrastering tegen herten op volledige hoogte gemaakt van een lichtere draad met een scharnierverbinding, goedkoper. Ideaal hekwerk totdat dat bomen volgroeid zijn.
HT13/190/15 Afrastering tegen herten op volledige hoogte die het edelhert effectief weghoudt van bosaanplantingen.

Waarom Tornado?

Tornado High Tensile Net levert een scala aan toonaangevende, permanente oplossingen voor de bescherming van bossen

Een uitgebreid netwerk van verkooppunten staat garant voor directe leverbaarheid

40 jaar ervaring met de levering van doeltreffende hekwerk oplossingen

Duidelijk bewezen kwaliteit van de nummer 1 producent van het VK

Extra informatie

Not sure which fence to choose? Call our expert helpline +44 (0) 1789 778766
EnglishIrelandFrenchGermanRussia